6.3.-3.11.2018 TOIVON JA SEKASORRON AIKA

6.3.–3.11.2018
TOIVON JA SEKASORRON AIKA
Kuopio itsenäisyyden alkuvuosina

Sisällissodan tapahtumia ja arkielämää Kuopiossa 1917–1925.

Näyttelyn avajaispäivänä tiistaina 6.3. Korttelimuseossa on pääsymaksuton päivä. Museo on avoinna normaalisti klo 10–15. Näyttelyn esittelyt klo 11.00, 12.00, 13.00 ja 14.00.

Vuoden 1918 tapahtumien kehitystä Kuopiossa voi seurata jo ennen näyttelyn alkua Korttelimuseon
Facebook-sivuilla

Treffit 27.5.2017

TREFFIT KORTTELIMUSEOSSA lauantaina 27.5.2017 klo 15–17

Etsitkö tuttavaa, lenkkikaveria, ystävää, rakastettua tai elämänkumppania? Tule treffeille Kuopion korttelimuseoon! Tapahtuma on rento ja vapaamuotoinen, eikä sitä ole tarkoitettu pelkästään kumppania etsiville. Tervetulleita ovat aivan kaikki, ainoa ehto on täysi-ikäisyys. Tapahtumaan voi osallistua museon pääsymaksun (6/4 €) hinnalla. Maksutapoina käyvät myös esim. Museokortti ja Yhteislippu sekä useat kulttuurisetelit ja SporttiPassi.

Treffien aikana päästään tutustumaan mm. bolognalaiseen miekkailuun. Italialainen spada da lato oli 1500-luvun elegantti yhdenkäden miekka, jota käytettiin niin kaksintaisteluissa kuin taistelukentälläkin. Ne jotka haluavat, voivat tämän lyhyen näytöksen jälkeen itsekin miekkailua kokeilla.

Museokotien, suutarinverstaan ja apteekkitalon ohella on mahdollisuus tutustua huhtikuussa avautuneeseen näyttelyyn VAPAUS, RAKKAUS, TASA-ARVO.

Tapahtumaan osallistuneiden kesken arvotaan muutama Kuopion kaupunginteatterin tuote. Pääpalkintona kaksi lahjakorttia johonkin kaupunginteatterin näytelmään.

Tulkaa! <3 Tämä nimittäin on erittäin kätevä tapa tutustua uusiin ihmisiin. Jatkoille kaupungin keskustaan siirrytään porukalla viimeistään museon sulkeuduttua, eli noin klo 17 maissa.