PIKKU KAKKONEN 1.12.2017–27.1.2018

Näyttelyt järjestetään yhteistyössä Lastun ja sanataidekeskus Aapelin kanssa.

ja https://www.lastenkirjallisuustalo.fi/tehtavia

13.12.2017 klo 17.00 Isät ja pojat lukevat, kirjailijavieraana Tatu Kokko. Vapaa pääsy

Korttelimuseon tunnelmaa blogeissa

Kesäiseen Korttelimuseoon voi tutustua näiden Pirjon kuvien ja runon kautta Lupa Innostua-blogissa.

Korttelin joulun aikaan Katinka kuvasi vierailuaan seuraavasti: Haaveena hyvä kuva -blogi

Syksyisen Korttelin tunnelmia on kuvannut Hurmioitunut blogissaan Hurmioitunut. Elämästä, taiteesta, mistä millloinkin

Nyt meillä on häät -näyttelyn aikaan Hurmioitunut kuvaili tunnelmiaan näin: Hurmioitunut. Elämästä, taiteesta, mistä milloinkin

Lahjoita huivi – saat pääsylipun Kuopion museoon!

Kuopion Tanhuujat. Kuva: Kari Jämsen / KUHMU

Kuopion kulttuurihistoriallinen museo KUHMU kerää nyt päähuiveja. Muita rajoituksia huivien suhteen ei ole kunhan niitä on käytetty päähineenä. Huivisi voi olla uusi tai vanha. Kun lahjoitat museolle huivin, saat pääsylipun Kuopion museoon, jonka voit käyttää haluamanasi ajankohtana. Lahjoittajat voivat halutessaan kertoa lahjoituksen yhteydessä, mikä huivi on kyseessä, milloin se on ostettu ja mistä sekä kuka huivia on käyttänyt. Huiveja käytetään Huivit Pop up -näyttelyssä - rekvisiittana ja installaatioissa. Museo ei palauta lahjoitettuja huiveja. Huiveja voit lahjoittaa Kuopion korttelimuseolla tiistaista perjantaihin klo 10.00–15.00. Huivien keräysaika 28.9.–31.11.2016.

Jos haluat tuoda huivisi muina aikoina soita tai laita sähköpostia ja sovi lahjoitusaika Heli Karpan kanssa:

Puh: 0447182612,Sähköposti:heli.karppa@kuopio.fi

OSALLISTAVA HUIVIT POP UP: Huivien tarinoita – eri kulttuureista, käyttäjiensä kertomina

Näyttelyssä käytetään uudenlaista osallistavaa työtapaa, jossa eri kulttuureista tulevat naiset kertovat itse tarinansa, suunnittelevat ja rakentavat Huivit Pop up -näyttelyntyöpajatoimintana. Näyttely elää, kasvaa ja kehittyy myös näyttelyn aukioloaikana. Mukana ovat myös suomalaiset huivien käyttöperinteet ja esillä on museon huiveja. Näyttelyn aikana järjestetään yleisölle työpajoja, joissa pääsee mm. kysymään huivin käytöstä musliminaisilta, voi itse kokeilla erilaisia huiveja tai opetella erilaisia sidontamalleja. Huivit Pop up on ensimmäinen osa itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Kaikkien Kuopio – Koti Kuopiossa -näyttelysarjaa.

HUIVIT POP UP – NÄYTTELY KUOPION MUSEOSSA 1.11.2016 – 4.2.2017