Treffit Korttelimuseossa

Treffit Korttelimuseossa 3.12.2016 klo 15-17

Etsitkö tuttavaa, lenkkikaveria, ystävää, rakastettua tai elämänkumppania? Tule treffeille Kuopion korttelimuseoon!

Tapahtuma on rento ja vapaamuotoinen, eikä sitä tosiaan ole tarkoitettu pelkästään parisuhdetta etsiville. Halutessasi saat rintamerkin, joka kertoo minkätyyppistä seuraa olet etsimässä. Jatkot järjestetään tällä kertaa ravintola Introssa Kauppakadulla, noin klo 17.15 alkaen. Sieltä voidaan myöhemmin jatkaa illanviettoa muihin keskustan paikkoihin.

Treffeille ovat tervetulleita kaikki vähintään 18-vuotiaat. Tapahtumaan voi osallistua pääsymaksun hinnalla: peruspääsymaksu 6 €, opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset sekä varusmies- ja siviilipalvelusta suorittavat 4 €. Meille käyvät myös Museokortti ja Yhteislippu.

Kannattaa ihmeessä tulla kokeilemaan! Tämä on kätevä tapa tutustua uusiin ihmisiin – ja vieläpä idyllisessä ympäristössä.

Korttelimuseon joulunäyttely 2016

Pidennetty aukiolo klo 10–17 la 10.12., la 17.12. ja ke 21.12.2016 Suljettuna 24.–26.12.2016. Museokahvila on suljettuna 23.–31.12., muutoin avoinna museon aukioloaikoina.

KORTTELIMUSEON JOULUNÄYTTELY 9.12.–31.12.2016

Kuopion korttelimuseon perinteisessä joulunäyttelyssä voi kokea miltä joulu tuoksui ja näytti ennen. Museokorttelin erilaisten perheiden kodit on puettu 1800-luvun lopun–1930-luvun jouluasuun. Lisäksi esillä on joulutietoutta, 1800-luvun lopun asuun puettu joulupukki sekä kuultavissa 1930-luvun joulunajan radio-ohjelmia.

Jouluteemaisia opastuksia ryhmille, varaukset etukäteen.
Pääsymaksuun sisältyvät Joulunäyttelyopastukset:
la 10.12. klo 14,
la 17.12. klo 13 ja 15
ke 21.12. klo 13 ja 15

Etukäteen varattavia jouluaskartelutyöpajoja koululais- ja päiväkotiryhmille 9.12. alkaen, työpajamaksu 3 €/askartelija. Työpajassa askarrellaan ohjatusti joulukoriste kotiin vietäväksi. Ikäsuositus askartelupajoihin on 5-vuotiaasta ylöspäin. Ryhmän maksimikoko on 12 istuvaa askartelijaa kerrallaan, opettajat/ohjaajat voivat kierrellä apukäsinä. Työpajan kesto on noin 30 min. Varaukset etukäteen puhelimitse.

Avoin joulutyöpaja kaikenikäisille lauantaina 10.12. klo 12–14, pääsymaksu 6/4/0 € + 3 € työpajamaksu.

Työpajassa askarrellaan ohjatusti joulukoriste kotiin vietäväksi. Ikäsuositus työpajaan 4-vuotiaasta ylöspäin. Lapset aikuisen seurassa. Täysi-ikäisiltä velotetaan lisäksi pääsymaksu. Työpajatilaan mahtuu 12 askartelijaa kerrallaan. Tähän kaikenikäisille kävijöille avoimeen joulutyöpajaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Lapsiperheet voivat seikkailla jouluisessa museokorttelissa Korttelimuseon lasten
joulukartan avulla. Painettua karttaa on saatavissa museon neuvontapisteessä.
Kartta on ladattavissa myös Pdf-muodossa:

LASTEN JOULUKARTTA

Haminalahden maalaiskartanon elämää

HAMINALAHDEN MAALAISKARTANON ELÄMÄÄ 11.11.2016–11.3.2017
Nukkevitriinitarina von Wrightin perheen kesäpäivästä vuonna 1830
Raija Laitisen pienoismaailmoja

Kesä on kukkeimmillaan Kuopion kupeessa sijaitsevassa Haminalahden kylässä heinäkuisena päivänä vuonna 1830. Siellä täällä taivaan sinisyydessä purjehtii joitakin valkoisia pilvenhattaroita ja kartanon maita reunustavan järvi toistaa taivaan sinisyyttä. Jostain kuuluu vaimeana käen kukunta. Kartanon palvelusväki on ollut työn touhussa jo aamuvarhaisesta lähtien. Vastaniitetyn heinän tuoksu kantautuu tuulen mukana pihaan. Lehmät ja lampaat käyskentelevät lähiniityllä.

Näin alkaa kuvitteellinen, historiallisiin tietoihin perustuva tarina, joka kertoo yhdestä von Wrightin perheen kesäpäivästä Kuopion Haminalahdessa vuonna 1830. Tarina kerrotaan näyttelyssä Raija Laitisen tekemien nukkevitriinien kautta.

Näyttelyyn liittyy omatoiminen lintupiirustustyöpaja, jossa malleina voi käyttää täytettyjä lintuja von Wright taiteilijaveljesten tapaan.

Korttelimuseon tunnelmaa blogeissa

Kesäiseen Korttelimuseoon voi tutustua näiden Pirjon kuvien ja runon kautta Lupa Innostua-blogissa.

Korttelin joulun aikaan Katinka kuvasi vierailuaan seuraavasti: Haaveena hyvä kuva -blogi

Syksyisen Korttelin tunnelmia on kuvannut Hurmioitunut blogissaan Hurmioitunut. Elämästä, taiteesta, mistä millloinkin

Nyt meillä on häät -näyttelyn aikaan Hurmioitunut kuvaili tunnelmiaan näin: Hurmioitunut. Elämästä, taiteesta, mistä milloinkin