Ikäihmisten kulttuurirohdot

Korttelimuseossa ohjelmassa:
"Museokoteja, kirjeitä ja runoja" -opastukset ti 4.10.–la 8.10. klo
12.
Pääsymaksun hinnalla, ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

IKÄIHMISTEN KULTTUURIROHDOT syksy 2016

Korttelimuseon kesän 2016 tapahtumat, opastukset ja työpajat

KUOPION KAUPUNGIN MUSEOIDEN KESÄESITE 2016

Opastukset:

- Paras paikka asua -näyttelyyn on pääsymaksun hintaan sisältyvä opastus torstaisin 9.6.–25.8. klo 13.30.

- Kesäopastus museokodeissa ja apteekkitalossa heinä-elokuussa keskiviikkoisin 6.7.- 31.8. klo 14. Sisältyy pääsymaksuun.

Kuopio juhlii pe 26.8. klo 12–21

Vapaa pääsy Korttelimuseoon perjantaina 26.8. klo 12–21. Ohjelmassa mm. Menninkäistalo-työpaja klo 15–17 sekä ohjattua puujalkakävelyä.

"Porukan paikat, yhteiset ympäristöt"

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien(9.–11.9.) teemana on tänä vuonna "Porukan paikat, yhteiset ympäristöt", joka nostaa yhteisöt esille.

Korttelimuseossa ohjelmassa mm. ohjattua siementenkeruuta ja -pussitusta pe 9.9. klo 13–15. Museon pääsymaksu, opintoryhmät ja alle 18-vuotiaat maksutta.

Opastus Aikamatka kuopiolaiseen puutalopihapiiriin lauantaina 10.9. klo 12, pääsymaksun hinnalla.

Tarjolla on myös työpajoja koululaisryhmille ajalla ti 6.9.–pe 16.9. Tiedustelut ja varaukset etukäteen puh. 017 182 625.

Paras paikka asua

12.3.2016–29.10.2016
PARAS PAIKKA ASUA
Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys 120 vuotta

Kuopion kulttuurihistoriallisen museon ja Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistyksen yhteistyönä toteutettu näyttely kertoo yhdistyksen historiasta ja esittelee kuopiolaista asumista puutaloissa, kerrostaloissa ja rivitaloissa vuodesta 1896 nykypäivään.

Kiinteistöyhdistys luotiin alkujaan talonomistajien ammattikunnan edustajaksi. Nykyään sen jäseniä ovat asunto-osakeyhtiöt. 120 vuoden ajalle mahtuu monenlaista asumista, tapahtumaa ja valtava yhteiskunnallinen muutos. Asumista ja sen muutosta näyttelyssä esitellään ennen kaikkea viiden eriaikaisen esimerkkitalon kautta.

Kiinteistöyhdistyksen tuore 120-vuotishistoriajulkaisu "Talonomistajista taloyhtiöihin". Kirja on  myynnissä Korttelimuseon myyntipisteessä (15 €).

Asuntopeli
Näyttelyyn liittyy erityisesti nuorisolle tarkoitettu asuntopeli.
Peli toimii tietokoneella (ei useimmilla mobiililaitteilla).
PELI

Tapahtumia näyttelyn aikana:

Näyttelyyn on pääsymaksun hintaan sisältyvä opastus torstaisin 9.6.–25.8. klo 13.30.

ti 25.10. klo 12.00 Korttelivartti: Kuopiolaista asumista vuodesta 1896 nykypäivään
Lyhyt opastus Paras paikka asua Pohjois-Savon kiinteistöyhdistys 120 vuotta -näyttelyssä. Sisältyy Kuopion korttelimuseon pääsymaksuun.

Korttelimuseon tunnelmaa blogeissa

Kesäiseen Korttelimuseoon voi tutustua näiden Pirjon kuvien ja runon kautta Lupa Innostua-blogissa.

Korttelin joulun aikaan Katinka kuvasi vierailuaan seuraavasti: Haaveena hyvä kuva -blogi

Syksyisen Korttelin tunnelmia on kuvannut Hurmioitunut blogissaan Hurmioitunut. Elämästä, taiteesta, mistä millloinkin

Nyt meillä on häät -näyttelyn aikaan Hurmioitunut kuvaili tunnelmiaan näin: Hurmioitunut. Elämästä, taiteesta, mistä milloinkin

Kihlamatka Kuopioon -esitys

KIHLAMATKA KUOPIOON PANORAAMAPROJISOINTI esillä 29.10.2016 asti

Kihlamatka Kuopioon -panoraamaprojisoinnin esilläoloa on päätetty jatkaa Paras paikka asua -näyttelyn loppuun, 29.10.2016 saakka. Alkuperäisen aikataulun mukaan esityksen oli tarkoitus päättyä 31.5.2016.

Esityksessä tutustutaan museon kokoelmiin kuuluvien Victor Barsokevitschin valokuvien ja ne yhteen sitovan kertomuksen kautta 100 vuoden takaiseen Kuopioon. Panoraamaprojisoinnin edessä katsoja voi kokea olevansa itse lähes osa maisemaa.

PUU-KUOPION AIKAAN

Korttelimuseon näyttelysalin perusnäyttely on uudistunut vuonna 2014. Puu-Kuopion aikaan -näyttelyssä on nähtävissä mm. kuvapareja, joissa sama näkymä on kuvattuna puutalo-Kuopion aikaan ja vuonna 2014.

Toussu-ukko korut

MYYNNISSÄ UUTUUSTUOTE:

Rautalammin Toussunlinnan kalliomaalauksen Toussu-ukko on nyt myös koru. Hopeisen kaulariipuksen ja korvakorut on Kulttuurihistorialliselle museolle suunnitellut Johanna Iso-Järvenpää korupaja Vaskikäärmeestä.

Kaulakorun hinta on 28,50 euroa ja korvakorujen 37 euroa.

Tervetuloa ostoksille Museokauppaan Kuopion museoon tai Korttelimuseoon!