ke 18.1.2017 klo 18.00 - 19.00. Esitelmä: Haminalahden kartanon historiaa

Magnus von Wright, Vanha Haminalahti

Haminalahden kartanon varhaisempaa historiaa 1500 - 1800-luvuilta.
Esitelmä liittyy Haminalahden maalaiskartanon elämää -näyttelyyn.

Marianna Falkenberg

Korttelimuseo, vaihtuvien näyttelyiden sali, sisäänkäynti Kuninkaankatu 6 (vihreän talon katuovi). Vapaa pääsy, tervetuloa!

Haminalahden maalaiskartanon elämää

HAMINALAHDEN MAALAISKARTANON ELÄMÄÄ 11.11.2016–11.3.2017
Nukkevitriinitarina von Wrightin perheen kesäpäivästä vuonna 1830
Raija Laitisen pienoismaailmoja

Kesä on kukkeimmillaan Kuopion kupeessa sijaitsevassa Haminalahden kylässä heinäkuisena päivänä vuonna 1830. Siellä täällä taivaan sinisyydessä purjehtii joitakin valkoisia pilvenhattaroita ja kartanon maita reunustavan järvi toistaa taivaan sinisyyttä. Jostain kuuluu vaimeana käen kukunta. Kartanon palvelusväki on ollut työn touhussa jo aamuvarhaisesta lähtien. Vastaniitetyn heinän tuoksu kantautuu tuulen mukana pihaan. Lehmät ja lampaat käyskentelevät lähiniityllä.

Näin alkaa kuvitteellinen, historiallisiin tietoihin perustuva tarina, joka kertoo yhdestä von Wrightin perheen kesäpäivästä Kuopion Haminalahdessa vuonna 1830. Tarina kerrotaan näyttelyssä Raija Laitisen tekemien nukkevitriinien kautta.

Näyttelyyn liittyy omatoiminen lintupiirustustyöpaja, jossa malleina voi käyttää täytettyjä lintuja von Wright taiteilijaveljesten tapaan.

Korttelimuseon tunnelmaa blogeissa

Kesäiseen Korttelimuseoon voi tutustua näiden Pirjon kuvien ja runon kautta Lupa Innostua-blogissa.

Korttelin joulun aikaan Katinka kuvasi vierailuaan seuraavasti: Haaveena hyvä kuva -blogi

Syksyisen Korttelin tunnelmia on kuvannut Hurmioitunut blogissaan Hurmioitunut. Elämästä, taiteesta, mistä millloinkin

Nyt meillä on häät -näyttelyn aikaan Hurmioitunut kuvaili tunnelmiaan näin: Hurmioitunut. Elämästä, taiteesta, mistä milloinkin