Soiva kierros Korttelimuseossa

La 11.3.2017 klo 11.00-13.45
SOIVA KIERROS KORTTELIMUSEOSSA
Opastettu museokierros kansanmusiikilla maustettuna päättyen yhteislauluun!

Säätyläiskoti, päärakennus klo 11-11.20: Spelarit
Kutojan tupa klo 11.30-11.50: Suomen Sahansoittajat
Suutarin tupa klo 12-12.20: Hannu Rahikainen
Apteekkitalo klo 12.30-12.50: Maanväki
Näyttelysali klo 13-13.30: yhteislaulua, Sakarat laulattaa
Matti Mattssonin KierrätysTaide -työpaja klo 13.30-13.45, Beepa
(työpajaosioon ei pääsymaksua)

Liput: 4 €, alle 18-vuotiaat maksutta
Vapaa pääsy: Samuelin Poloneesi -pelimannirannekkeella

Sylvin ja Matildan iltapäiväkahvit

18.2., 22.2.,25.2. ja 1.3.2017
Draamaopastus: Sylvin ja Matildan iltapäiväkahvit, 1937

Korttelimuseon 1930-luvun museokodissa järjestettävälle opastukselle voi osallistua museon pääsymaksun 6/4 € hinnalla, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Draamallisia yleisöopastuksia järjestetään yhteensä neljä kertaa: lauantaina 18.2.2017 klo 13, keskiviikkona 22.2. klo 14, lauantaina 25.2. klo 13 ja keskiviikkona 1.3. klo 14. Sylvi ja Matilda ovat fiktiivisiä henkilöitä. Lämpimästi tervetuloa!

Sylvin ja Matildan iltapäiväkahvit from KuopioKanava on Vimeo.

Haminalahden maalaiskartanon elämää

HAMINALAHDEN MAALAISKARTANON ELÄMÄÄ 11.11.2016–11.3.2017
Nukkevitriinitarina von Wrightin perheen kesäpäivästä vuonna 1830
Raija Laitisen pienoismaailmoja

Kesä on kukkeimmillaan Kuopion kupeessa sijaitsevassa Haminalahden kylässä heinäkuisena päivänä vuonna 1830. Siellä täällä taivaan sinisyydessä purjehtii joitakin valkoisia pilvenhattaroita ja kartanon maita reunustavan järvi toistaa taivaan sinisyyttä. Jostain kuuluu vaimeana käen kukunta. Kartanon palvelusväki on ollut työn touhussa jo aamuvarhaisesta lähtien. Vastaniitetyn heinän tuoksu kantautuu tuulen mukana pihaan. Lehmät ja lampaat käyskentelevät lähiniityllä.

Näin alkaa kuvitteellinen, historiallisiin tietoihin perustuva tarina, joka kertoo yhdestä von Wrightin perheen kesäpäivästä Kuopion Haminalahdessa vuonna 1830. Tarina kerrotaan näyttelyssä Raija Laitisen tekemien nukkevitriinien kautta.

Näyttelyyn liittyy omatoiminen lintupiirustustyöpaja, jossa malleina voi käyttää täytettyjä lintuja von Wright taiteilijaveljesten tapaan.

Korttelimuseon tunnelmaa blogeissa

Kesäiseen Korttelimuseoon voi tutustua näiden Pirjon kuvien ja runon kautta Lupa Innostua-blogissa.

Korttelin joulun aikaan Katinka kuvasi vierailuaan seuraavasti: Haaveena hyvä kuva -blogi

Syksyisen Korttelin tunnelmia on kuvannut Hurmioitunut blogissaan Hurmioitunut. Elämästä, taiteesta, mistä millloinkin

Nyt meillä on häät -näyttelyn aikaan Hurmioitunut kuvaili tunnelmiaan näin: Hurmioitunut. Elämästä, taiteesta, mistä milloinkin