Lahjoita huivi – saat pääsylipun Kuopion museoon!

Kuopion Tanhuujat. Kuva: Kari Jämsen / KUHMU

Kuopion kulttuurihistoriallinen museo KUHMU kerää nyt päähuiveja. Muita rajoituksia huivien suhteen ei ole kunhan niitä on käytetty päähineenä. Huivisi voi olla uusi tai vanha. Kun lahjoitat museolle huivin, saat pääsylipun Kuopion museoon, jonka voit käyttää haluamanasi ajankohtana. Lahjoittajat voivat halutessaan kertoa lahjoituksen yhteydessä, mikä huivi on kyseessä, milloin se on ostettu ja mistä sekä kuka huivia on käyttänyt. Huiveja käytetään Huivit Pop up -näyttelyssä - rekvisiittana ja installaatioissa. Museo ei palauta lahjoitettuja huiveja. Huiveja voit lahjoittaa Kuopion korttelimuseolla tiistaista perjantaihin klo 10.00–15.00. Huivien keräysaika 28.9.–31.11.2016.

Jos haluat tuoda huivisi muina aikoina soita tai laita sähköpostia ja sovi lahjoitusaika Heli Karpan kanssa:

Puh: 0447182612,Sähköposti:heli.karppa@kuopio.fi

OSALLISTAVA HUIVIT POP UP: Huivien tarinoita – eri kulttuureista, käyttäjiensä kertomina

Näyttelyssä käytetään uudenlaista osallistavaa työtapaa, jossa eri kulttuureista tulevat naiset kertovat itse tarinansa, suunnittelevat ja rakentavat Huivit Pop up -näyttelyntyöpajatoimintana. Näyttely elää, kasvaa ja kehittyy myös näyttelyn aukioloaikana. Mukana ovat myös suomalaiset huivien käyttöperinteet ja esillä on museon huiveja. Näyttelyn aikana järjestetään yleisölle työpajoja, joissa pääsee mm. kysymään huivin käytöstä musliminaisilta, voi itse kokeilla erilaisia huiveja tai opetella erilaisia sidontamalleja. Huivit Pop up on ensimmäinen osa itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Kaikkien Kuopio – Koti Kuopiossa -näyttelysarjaa.

HUIVIT POP UP – NÄYTTELY KUOPION MUSEOSSA 1.11.2016 – 4.2.2017

Ikäihmisten kulttuurirohdot

Valtakunnallisella vanhustenviikolla 4.-8.10.2016

Korttelimuseossa ohjelmassa:
"Museokoteja, kirjeitä ja runoja" -opastukset ti 4.10.–la 8.10. klo
12.
Pääsymaksun hinnalla, ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

IKÄIHMISTEN KULTTUURIROHDOT syksy 2016

Paras paikka asua

12.3.2016–29.10.2016
PARAS PAIKKA ASUA
Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistys 120 vuotta

Kuopion kulttuurihistoriallisen museon ja Pohjois-Savon Kiinteistöyhdistyksen yhteistyönä toteutettu näyttely kertoo yhdistyksen historiasta ja esittelee kuopiolaista asumista puutaloissa, kerrostaloissa ja rivitaloissa vuodesta 1896 nykypäivään.

Kiinteistöyhdistys luotiin alkujaan talonomistajien ammattikunnan edustajaksi. Nykyään sen jäseniä ovat asunto-osakeyhtiöt. 120 vuoden ajalle mahtuu monenlaista asumista, tapahtumaa ja valtava yhteiskunnallinen muutos. Asumista ja sen muutosta näyttelyssä esitellään ennen kaikkea viiden eriaikaisen esimerkkitalon kautta.

Kiinteistöyhdistyksen tuore 120-vuotishistoriajulkaisu "Talonomistajista taloyhtiöihin". Kirja on  myynnissä Korttelimuseon myyntipisteessä (15 €).

Asuntopeli
Näyttelyyn liittyy erityisesti nuorisolle tarkoitettu asuntopeli.
Peli toimii tietokoneella (ei useimmilla mobiililaitteilla).
PELI

Tapahtumia näyttelyn aikana:

ti 25.10. klo 12.00 Korttelivartti: Kuopiolaista asumista vuodesta 1896 nykypäivään
Lyhyt opastus Paras paikka asua Pohjois-Savon kiinteistöyhdistys 120 vuotta -näyttelyssä. Sisältyy Kuopion korttelimuseon pääsymaksuun.

Korttelimuseon tunnelmaa blogeissa

Kesäiseen Korttelimuseoon voi tutustua näiden Pirjon kuvien ja runon kautta Lupa Innostua-blogissa.

Korttelin joulun aikaan Katinka kuvasi vierailuaan seuraavasti: Haaveena hyvä kuva -blogi

Syksyisen Korttelin tunnelmia on kuvannut Hurmioitunut blogissaan Hurmioitunut. Elämästä, taiteesta, mistä millloinkin

Nyt meillä on häät -näyttelyn aikaan Hurmioitunut kuvaili tunnelmiaan näin: Hurmioitunut. Elämästä, taiteesta, mistä milloinkin

Kihlamatka Kuopioon -esitys

KIHLAMATKA KUOPIOON PANORAAMAPROJISOINTI esillä 29.10.2016 asti

Kihlamatka Kuopioon -panoraamaprojisoinnin esilläoloa on päätetty jatkaa Paras paikka asua -näyttelyn loppuun, 29.10.2016 saakka. Alkuperäisen aikataulun mukaan esityksen oli tarkoitus päättyä 31.5.2016.

Esityksessä tutustutaan museon kokoelmiin kuuluvien Victor Barsokevitschin valokuvien ja ne yhteen sitovan kertomuksen kautta 100 vuoden takaiseen Kuopioon. Panoraamaprojisoinnin edessä katsoja voi kokea olevansa itse lähes osa maisemaa.

PUU-KUOPION AIKAAN

Korttelimuseon näyttelysalin perusnäyttely on uudistunut vuonna 2014. Puu-Kuopion aikaan -näyttelyssä on nähtävissä mm. kuvapareja, joissa sama näkymä on kuvattuna puutalo-Kuopion aikaan ja vuonna 2014.

Toussu-ukko korut

MYYNNISSÄ UUTUUSTUOTE:

Rautalammin Toussunlinnan kalliomaalauksen Toussu-ukko on nyt myös koru. Hopeisen kaulariipuksen ja korvakorut on Kulttuurihistorialliselle museolle suunnitellut Johanna Iso-Järvenpää korupaja Vaskikäärmeestä.

Kaulakorun hinta on 28,50 euroa ja korvakorujen 37 euroa.

Tervetuloa ostoksille Museokauppaan Kuopion museoon tai Korttelimuseoon!